07-12-2006
Reizen 2007
27-02-2006
BOEK OVER WALES VOOR TIEN EURO!
Artikelen Print deze pagina

Bij dit menu heb ik een aantal artikelen geselecteerd die ik voor verschillende bladen heb geschreven. In de loop der jaren publiceerde ik bijdragen voor het ‘Reformatorisch Dagblad’, ‘Terdege’ , het 'Bulletin' van de George Whitefield Stichting en enkele andere bladen. Zij handelen meest over kerkhistorische onderwerpen. Veel heb ik geschreven over de Schotse kerkgeschiedenis, over Engelse en Amerikaanse puriteinen en hiermee gerelateerde opwekkingsbewegingen, zoals de ‘Great Awakening’ in de achttiende eeuw en vernieuwingsbewegingen uit de negentiende eeuw. Een groot deel van de artikelen bestaat uit biografische schetsen

In het verleden maakte ik vervolgseries voor het blad van de ‘Rhodesia zending’, een stichting die later in de Mbuma zending is opgegaan.Ook in het blad ‘Het Zoeklicht’ heb ik meer dan eens gepubliceerd en sinds kort schrijf ik voor het nieuwe blad ‘Oudvaders’.
Het liefst beschreef ik opwekkingsbewegingen en levens van mannen die hierbij betrokken waren. Als voorbeelden noem ik opwekkingen in Wales, Schotland en biografische schetsen van de Schotse predikant Robert Murray M’Cheyne (1813-1843) en zijn vriendenkring.
 
 
Andrew Bonar

De meeste artikelen zijn niet digitaal beschikbaar. Een aantal van de bewaarde bijdragen heb ik hieronder geselecteerd.  In de meeste gevallen gaat het om conceptteksten die vóór de publicatie hier en daar zijn bijgewerkt. Ik heb er geen bezwaar tegen als artikelen in hun geheel of in fragment worden overgenomen, mits met vermelding van deze site.

Dordrecht, 20 maart 2006
 
L.J. van Valen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright L.J. van Valen | Sitemap | Realisatie iMension